Hoe het komt dat jij je doelen niet haalt en 5 gratis tips!

Het nieuwe jaar is gestart en we zitten nu al in de zonnige maand februari!

Vaak maken we in het begin van het jaar goede voornemens. Het is algemeen bekend dat mensen vaak dat niet volhouden.

Je hebt je doelen, maar hoe komt het dat jij jouw doelen niet bereikt? Vaak heeft het te maken met motivatie, frustratie of te grote doelen gezet.

Je ervaart tegenslag en je gaat afhaken. Zo gaat het bij de meeste mensen, toch? Doelen stellen is letterlijk een ver-van-mijn-bed-sessie.

Hoe komt dat?

Je neemt je voor om af te vallen. Vol goede moed ga je starten. Het gaat een tijdje goed totdat je op een verjaardag bent en je toch aan een klein stukje taart begint, ach die bitterbal kan ook nog. En voor je het weet heb je eigenlijk te veel van het lekkers gegeten en voel jij je schuldig en weet je dat het eigenlijk niet zo handig is.

Als je begint met 2 kg hou je het overzichtelijk en kom je stapje voor stapje bij de 5kg. Je vindt pas je motivatie wanneer je een duidelijk en concreet doel hebt. Ik wil 5 kg afvallen in drie maanden en dit ga ik ervoor doen en laten. Waarmee ben jij tevreden?

Maar wat werkt dan wel?

Bedenk wat je wilt gaan doen in plaats van wat je wilt gaan bereiken. Focus je op verbetering. En beetje bij beetje boek je resultaat. Als het een keer niet lukt geeft dat niet. Zet kleine stapjes.

Een doel dat te ver in de toekomst ligt is vaak niet haalbaar. Je wilt iets bereiken maar je weet niet hoe.

Hoe ga jij je doel dan wel bereiken? Denk in doen in plaats van bereiken!

Maak een stappenplan.

  1. Wat wil jij doen? Welke acties ga jij ondernemen?
  2. Maak van grote doelen kleine doelen. Bijvoorbeeld je wilt een nieuwe website dat is je doel. Maar om een nieuwe website te maken ga je een aantal acties uitzetten. Deze acties kunnen zijn: teksten schrijven, teksten laten redigeren, lay-out bedenken, iemand zoeken die jouw logo kan maken, iemand zoeken die jouw website kan maken. Schrijf deze acties stap voor stap uit. Hoe ga jij het doen?
  3. Stel maar 3 doelen die je wilt doen. Op deze manier blijf je gemotiveerd en wordt het geen frustratie.
  4. Lukt het een keer niet? Blijf positief! Hou wat je wilt bereiken voor ogen en zet weer een nieuwe stap.
  5. Begin wanneer jij dat wilt! Begin NU. Je hoeft niet te wachten tot december. Je kunt elke moment beginnen met wat jij wilt doen.

Met welke tip ga jij starten? Tof als je dit met mij wilt delen!

Van chaos naar overzicht en grip op het werk met de juist tools, trucs en tips om productiever te werken….

Dat is waar ik vrouwelijk professionals en managers bij help! Vrouwen die moeite hebben met plannen, organiseren en prioriteren.

Wil jij van chaos naar balans? Via mijn gratis e-book geef ik je 7 tips!

Vraag hem snel aan via  https://www.tanjaegbers.nl/gratis-stappenplan/

LET'S CONTACT