Wat is timemanagement en 5 praktische tips!

Wat is timemanagement nou eigenlijk?

Iedereen heeft het maar over timemanagement en het plannen van je tijd.

Timemanagement draait níet om het managen van tijd, maar om het managen van jouw aandacht. Als je dit goed georganiseerd hebt, dan kun jij je pas focussen op je belangrijkste prioriteiten!

Waarom lukt het ons vaak niet om dit goed te organiseren?

De een heeft het van nature en de ander heeft er veel moeite mee. Argumenten kunnen zijn; geen tijd voor, ik kan niet plannen, te complex. Heb je deze functie misschien niet goed ontwikkeld, dan kun je het wel leren met de juiste handvaten.

Wat zijn de voordelen van een planning?

De voordelen van een planning is dat je namelijk rust in je hoofd krijgt en het overzicht niet verliest.

Tips voor het leegmaken van je gedachten

Je kunt je hoofd leegmaken als je een minddump maakt. Een eenvoudige en effectieve manier. Schrijf alles op wat je niet wilt vergeten. Dit bespaart je de O ja dit en O ja dat

– schrijf alle taken op die je te binnenschieten

– kijk ook eens in je email of daar nog acties in staan

– kijk ook in je agenda of daar afspraken staan die voorbereiding nodig hebben

– check je Whatsapp berichten

Ben je onderweg en er schiet van alles door je hoofd of heb je ideeën? Je kunt gebruik maken van een handige app Braintoss. Je kunt hiermee snel ingesproken tekst of foto rechtstreeks sturen naar een vooraf ingesteld e-mail adres sturen.

Wil je hier meer over weten of 1 op 1 begeleiding hoe je het managen van je aandachtspunten kunt verbeteren en daardoor meer focus krijgt?

Neem gerust contact met mij op. Ik kijk graag met je mee om te zien waar je verbeterpunten in liggen en wat de mogelijkheden voor jou zijn.

LET'S CONTACT