Leef je mooiste leven!

Vorige week heb ik je meegenomen in wat mij de afgelopen twee jaar heeft bezig gehouden. Heel lief kreeg ik uit mijn netwerk de vraag ik mis je persoonlijke verhaal, wat gaat er in je om, wat heeft je bewogen en wat heb je overwonnen. 

Tuurlijk willen we het liefst laten zien dat het altijd goed gaat, maar we zijn ook mensen en achter elk mens gaat een verhaal schuil. Elk huis heeft toch echt zijn kruis.

Hoe komt het dat ik op tijd het gaspedaal los kan laten in plaats van gas blijven geven? Veel mensen blijven gas geven ten kosten van hun eigen gezondheid en dat kan resulteren in een burn-out.

Een groot deel van mijn leven heeft bestaan uit perfectionisme, hoge inzet, drang om te willen presteren, altijd alles goed willen doen, mij schuldig voelen als ik het niet goed had gedaan, gedachtes “wat denkt iemand van mij”. Zover ik mij kan herinneren ben ik niet opgevoed met de gedachten dat alles perfect moet zijn of dat ik moest presteren.

Wat heeft het mij gekost?
Op mijn 30ste had ik mijn eerste burn-out. Symptomen als huilbuien, depressief gevoel, geen energie. Ik werkte toen te veel. De balans was totaal weg. Een bezoek aan een psycholoog en medicatie hebben geholpen. 

Op mijn 40ste kreeg ik borstkanker. Gelukkig borstsparend. Maar wel 28 bestralingen. Het heeft mij denk ik twee jaar gekost om weer enigszins mijn oude energie terug te krijgen. Ik leef niet meer onbezorgd. Het slijt gelukkig, maar ik ben misschien meer alert dan een ander.

Op mijn 45ste kreeg ik een uitgeputte bijnier. Ik sliep nauwelijks pas om uur of 4 ’s morgens. Om 7 uur ging de wekker weer. Ik kon mij niet concentreren op mijn werk, was kribbig, moe. Wij zaten midden tussen twee verhuizingen in, drukke interim opdracht. Hoe heb ik dit opgelost? Bezoek aan een orthomoleculair heeft geholpen, supplementen en gezonde voeding. Een cursus mindfulness gevolgd. Dat gaat stap voor stap, vallen en opstaan. Sporten zoals yoga (yin, vinyasa), krachttraining en wandelen.

Het herkennen van gedrag en de kenmerken en het aanleren van vaardigheden hebben mij geholpen in diverse fases. 

Wat heeft het mij gebracht?
Heel veel mooie dingen. Een mooi gezin! Daarnaast heb ik bijna altijd kunnen doen wat ik wilde, mooie opleidingen, werken in het buitenland, goede banen gehad en al 11 jaar interim werkzaam.

Nu ben ik bijna 52 jaar, gevormd door wat ik heb meegemaakt ben ik iemand die doorzet en in oplossingen denkt (niet alles is op te lossen) Ik heb goede energie en ben in balans! 🙏

Tuurlijk maak ik mij nog wel eens druk om zaken, maar ik vraag mij dan ook af heb ik ergens invloed op, wat gaat het mij opleveren. En soms helpt het te denken…lekker belangrijk, zoek het uit… get a life..

Ik ben mij steeds meer bewust dat wij op deze mooie aarde zijn om te genieten. Daarom wil ik er alles eruit halen om dat te kunnen en mij niet te laten belemmeren! Het verleden en het heden kan ik niet veranderen, het enige waar ik invloed op heb is de toekomst.

Het kan dus echt anders!

Hoe je dit doet?

De eerste stappen kan je zetten door het gratis stappenplan aan te vragen. Daarin leer je:

  • wat stress is
  • welke soorten mindset er zijn
  • hoe je om kunt gaan met afleiding
  • waar je tijd naar toe gaat
  • wat jouw belemmeringen zijn
  • handige tips en tools

 

Vraag hem nu gratis hier of via onderstaande button gratis aan, ontvang hem direct in je inbox en leer hoe je meer structuur en focus kunt hebben

PS: Ik ben benieuwd; hoe ga jij meer structuur en focus krijgen? Laat van je horen als reactie op deze e-mail. 

 

Enjoy live and be grateful!

Vragen over bovenstaande? Let me know! 


Lieve groet, 
Tanja

 

Volg jij mij al op Instagram?

LET'S CONTACT