Het gaspedaal loslaten en reset!

De afgelopen maanden kwam er veel uit mijn handen maar weinig creativiteit uit mijn hoofd. 

In drie jaar heb ik veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Waarschijnlijk was ik, net zoals veel mensen na 2 jaar thuiswerken, een beetje scherm moe. Ik had minder  energie om mijn plannen verder door te zetten, mensen begeleiden die moeite hebben met structuur, hoge werkdruk en daardoor een stressgevoel ervaren. Mensen die graag een betere privé werk balans willen, rust in hun hoofd en meer genieten, herkenbaar? Een onderwerp dat nu enorm actueel is!

De afgelopen maanden had ik even een rustmoment nodig, reflectie en vanaf daar weer verder. Even het gaspedaal los laten, de motor uit en vanuit rust leven. 

Wat heb ik wel gedaan de afgelopen maanden?

Interim

Zoals je waarschijnlijk weet werk ik al een paar jaar als interim als Executive Assistant, Personal Assistant

Sinds 2012 ben ik zelfstandige en werk ik vaak voor verschillende branches zoals nu in het onderwijs maar ook in de biotechnologie, food, automotive, ICT, telecom. Mooie opdrachtgevers waar ik onder andere voor heb mogen werken Ahold, ROM InWest, Ecotone, Avantium, Oracle, Ziggo, Pon Holdings. En nu werk ik in het voorgezet onderwijs voor het bestuur bij een super leuk MBO-college, Mediacollege te Amsterdam.

Tijdens COVID-19 ging mijn opdracht bij Ahold niet door. Daar baalde ik toen even van. Ik werd wel een jaar later terug gevraagd bij Ahold voor dezelfde invulling, super tof.  Het fijne was dat ik even vrij was toen mijn opdracht niet doorging. Dat werden vier maanden tijdens de zomer, elk nadeel heeft zijn voordeel…tijd voor actie in de taxi! 

Business Organizer

De opleiding Business Organizer via School voor Organizing had ik net afgerond. Als business organizer heb ik de kennis en kunde om mensen te helpen om de werkdruk terug te dringen en persoonlijke effectiviteit te verbeteren. Mensen die een hoge werkdruk ervaren en zich laten leiden door de waan van de dag en daarmee worstelen. Een van de zaken waarmee werknemers vaak worstelen is de overload van informatie die ze o.a. via e-mail ontvangen. Daarnaast hebben werknemers ook vaak te kampen met het houden van overzicht en stellen van prioriteiten. Redenen waarom mensen hier problemen mee hebben kan zijn door moeite hebben met nee te zeggen, perfectionisme, het lastig vinden om beslissingen te nemen, moeite hebben met plannen en organiseren van het werk. Kortom iets waar veel mensen momenteel last van hebben, hoge werkdruk en weinig balans. Herkenbaar?

Online Marketing

Vervolgens heb ik een opleiding Online Marketing gedaan waarbij ik diverse modules heb doorlopen om meer over het ondernemen en marketing te leren. Hiervoor heb ik een traject gevolgd bij Nowherdays.

Instagram Strategie

Ook was ik geïnteresseerd geraakt hoe Instagramstrategie werkt. Hiervoor heb ik een interessant traject gevolgd bij Angela Lodder. Mocht je interesse hebben. Angela heeft binnenkort een nieuw traject Instamarketing Programma! 

Coachingsopleiding

En afgelopen januari heb ik mijn coachingsopleiding afgerond. Super leerzaam! Ik kan iedereen technieken en tools leren. Maar ik vind het nog interessanter om te onderzoeken wat het achterliggende gedrag is waarom iemand iets doet, de coachee nieuwe inzichten te geven, doelen te verhelderen en samen tot een oplossing te komen .

Hoe ik ontspan: ik doe sporten zoals krachttraining, yoga (yin/yang) en start de dag vaak met een wandeling. Soms luister ik naar een meditatie. Ademhalingsoefeningen helpen mij ook rust te krijgen en daardoor meer energie. Even een reset voor de hersenen!

Hoe ik keuzes maak: eerst ruimte/tijd voor jezelf creëren, niet te veel “moeten”, wat heeft prioriteit en wat niet, niet altijd alles plannen (daar ben ik namelijk een meester in 😉 maar los laten en zien wat op je pad komt. Maar ook niet in bepaalde gedachten blijven hangen (van veel denken word je overigens ook doodmoe, verspilling van je energie)

En de afgelopen periode heb ik veel boeken gelezen, onder andere het inspirerende boek  “De Keuze” van Edith Eger. Er zit een verschil tussen ‘het slachtoffer worden van’ en de ‘slachtofferrol’. Een ‘slachtoffer worden van’ komt van buitenuit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pestkop, een ongeluk, een misdrijf. Een ‘slachtofferrol’ komt van binnenuit. Niemand kan van jou een slachtoffer maken. Dat kan alleen jijzelf. Hoe ga je om met wat jou is overkomen. Je ontwikkelt de denkwijze van een slachtoffer. En als je elke keer gedachten in je hoofd hebt (vaak denken ‘wat vinden anderen van mij’.., vinden ze het wel goed dat” ..’had ik maar…) ben je een gevangenisbewaarder van je eigen gedachten. Zijn jouw gedachten wel de waarheid? Welke rol neem je aan? Je kunt altijd kiezen. Je hebt geen invloed op wat je overkomt, maar je hebt een keuze in hoe je reageert op je ervaring.

Edith had lang een slachtoffer kunnen blijven, maar koos voor ware vrijheid door te vergeven, los te laten en verder te gaan. 

En ik ? Ik ben bezig met nieuwe plannen en keuzes maken, dus blijf mij zeker volgen!

 

P.S.: Heb jij last van een hoge werkdruk en wil jij starten met een betere balans privé werk? Download het stappenplan! En start direct met “In 8 stappen naar meer structuur en balans”.

Gratis 17 pagina’s met tips en informatie waar je alvast een mooie start mee kunt maken!

Als je altijd doet wat je deed krijg je wat je altijd kreeg #keuzes 

Volg je mij al op Instagram?

LET'S CONTACT